Zwinderen en omgeving

Op deze pagina willen we u wegwijs maken over Zwinderen en de omgeving

Camping Bosbad Zwinderen ligt in het zuiden van Drenthe. Deze omgeving kenmerkt zich door de vele authentieke Drentse dorpen, Saksische boerderijen en natuurlijk de hunebedden. Het prachtige Drentse landschap waar iedereen van de natuur kan genieten. Zwinderen is een klein karakteristiekdorpje wat gelegen ligt aan de Hoogeveensvaart die ontstaan is door turfgraverijen voor het snelle transport van turf. Zwinderen zelf bestaat al sinds 1217, door de eeuwen heen is de naam gewijzigd/verbasterd. Van Suinre, de Swinre, Swijre, Zwynderen en Swinder tot uiteindelijk Zwinderen.

 

In Zwinderen is een brink, waar een grote kei ligt ter herinnering van het 775 jarig bestaan. Een Brink is een centrale open plaats in veel Drentse zandnederzettingen vaak aangeplant met eiken.

Welkom in Zwinderen

Kaart drenthe

Zwinderen anno nu

Zwinderen is nog steeds een klein dorp met maar ca. 440 inwoners. In Zwinderen zelf zijn niet heel veel faciliteiten op een camping, zwembad, babydump en het dorpshuis na. Voor de dichts bij zijnde supermarkt zijn we aangewezen op Oosterhesselen( 6km) en voor de wat grotere winkels als de  Jumbo, Aldi, AH enz. gaan we naar Coevorden( 10,5km).

 

Op 200 meter van de camping is er in Zwinderen een beweegtuin met outdoor fitnesstoestellen, zo kunt u ook tijdens u vakantie fit blijven. Het gebruik hier van is gratis.


Lekker shoppen

Op 10 kilometer afstand ligt de vestingstad Coevorden, hier kunt u gezellig winkelen, jaarmarkten bezoeken, uit eten of even lekker wat drinken. Emmen ligt op 15 kilometer afstand van de camping. Hier kunt u ook heerlijk winkelen, Emmen heeft het grootste overdekte winkelcentrum van Noord-Nederland met oa leuke lokale winkels en bijzondere boetieks. Wist u dat daar iedere vrijdag de grootste markt van Drenthe plaats vindt? Uiteraard is het een aanrader om een bezoek aan Emmen te combineren met een Wildlands Adventure Zoo, midden in het centrum van Emmen. Op 11 kilometer afstand ligt Dalen waar in het seizoen erg leuke zomermarkten zijn op woensdagavond. Ook vindt u in Dalen allerlei verschillende restaurant die zeker de moeite waard zijn om te proberen.


Fietsen van af de camping

Actief naar buiten?

Ben je het liefste buiten en lekker actief bezig? Dan is Drenthe je plek. Laat je verrassen tijdens GPS-routes, volg de knooppunten voor wandelaars en fietsers, of kies je eigen pad. Wat je ook gaat doen en waar je ook terechtkomt, Drenthe haalt vanzelf de avonturier in je naar boven. Drenthe doet wat met je! klik hier 


Beauty en Wellness

 

Laat je verwennen tijdens de vakantie in Drenthe. Ben je toe aan een rustgevende massage, of wil je een fijne gezichtsbehandeling? Eerst even de sauna in? In Drenthe vind je sauna's op erg mooie locaties! klik hier

Wellness camping

Een dagje uit?

We hebben al wat leuke interessante uitjes op een rij gezet:

Wildlands Adventure Zoo Emmen

Atlas Theater

Veenpark

Smalspoormuseum

Bioscoop Emmen

 

Veenvaart


camping met zwembad

Van Gogh huis

Boswachterij Gees

Plopsaland

Openluchtmuseum ‘’Ellert en Brammert’’

Kamp Westerbork

Attractiepark Drouwerzand

Schaapskooi Exloo

Gedurende de zomermaanden verblijven de schapen op de heide. De herder met haar kudde kunt u via deze link

makkelijk traceren. 

 

 

Fietsen en wandelen in de omgeving van Zwinderen 

We hebben alvast wat voor u uitgezet. klik hier